Maastohiihdon maailmancup-kausi alkoi viikonloppuna Rukalla. Vanhan koulukunnan hiihtäjien, kuten Iivo Niskasen, mieleen on tunnetusti väliaikalähdöt. Sellainen järjestettiin, kun lauantaina paineltiin kympin kisat perinteisellä.

Aivan kaikki toiminta ei miellyttänyt maailmalla. Väliaikalähdöt ovat haastavia tv-toteutuksia. Se tuli todistettua tälläkin kertaa. Tv-tuotanto herätti kritiikkiä.

– Epätavallisen heikko väliaikalähdön tuotanto Suomessa eilen. Yleensä he ovat olleet parhaita, hämmästeli norjalaistoimittaja Jörn Sundby.

Samaan kuoroon liittyi norjalainen valmentaja Jostein Vinjerui. Kritiikki oli kovaa X-palvelussa.

– Näin miesten eilisen kisan Rukalta tallenteelta. Tuotanto pitää tehdä paremmin, jotta voidaan näyttää, että maastohiihto ei ole vain pohjoismaalainen laji. Keskityttiin vain Ruotsin, Norjan ja Suomen hiihtäjiin. Meni ohi melkein kaikki ohitukset ja maaliintulot top 15 -sijat muiden maiden urheiljoilta, hämmästeli Vinjerui.

Vinjeruilla oli toki myös oma lehmä ojassa. Hän on Ison-Britannian maajoukkueluotsi. Esimerkiksi hienosti hiihtäneen britin Andrew Musgraven tekemistä nähtiin varsin vähän tv-kuvissa.