Suomen mäkihyppy ei lähtenyt päättynelläkään kaudella toivottuun nousuun. Sesongin päätyttyä saatiin lisää lunta tupaan: ykkösnimi Niko Kytösaho lähtee pois maajoukkueen toiminnasta. Asia yllätti täysin myös Hiihtoliiton mäen ja yhdistetyn osa-aikaisen lajijohtajan Mika Kojonkosken.

Kytösaho oli Suomen kovin lenkki päättyneen kauden maailmancupin kisoissa, vaikka hänkin jäi ilman huippumenestystä. Kytösaho avasi ratkaisuaan Iltalehdelle.

– Mäkihyppy on muun urheilun tapaan tulosurheilua. Mennyt maailmancup-kausi oli Kulmin lentomäen MM-kisoihin (tammikuun viimeinen viikonloppu) asti urani huonoin. Tulokseni olivat hyvin kaukana siitä, mitä niiden piti olla, selvitti Kytösaho Iltalehdelle.

– Maajoukkuetoiminnassa on monta ongelmaa ja niihin on monta syytä. Ensinnäkin näkemykseni on, että siellä ei valmennuksella ole minkäänlaista tulosvastuuta. Yksikään suomalainen mäkimies ei ole tehnyt kunnon tulosta noin kymmeneen vuoteen. Silti valmentajien palkkaamiseen ei ole kiinnitetty isoa huomiota, avasi mäkikotka.

Kovissa liemissä keitetty Kojonkoski myönsi Iltalehdelle, että Kytösahon ratkaisu tuli valmennukselle ”täytenä yllätyksenä”. Hän asettui myös tukemaan maajoukkueen päävalmentajaa Lauri Hakolaa.

– Olen sataprosenttisesti Lauri Hakolan takana. Hän on oikea suomalainen valmentaja tässä kohdassa, Kojonkoski avasi IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS