Maanantai ei tuonut Suomeen mitalia yleisurheilun EM-kisoista. Lähimmäksi pääsivät neljänneksi sijoittuneet seiväshyppääjä Elina Lampela ja moukarinheittäjä Silja Kosonen.

Kosonen jäi vajaat kaksi metriä kauden parhaasta heitostaan. Leka lensi Rooman illassa 72,06 metriä.

Kaikki Kososen edelle heittäneet tekivät kauden parhaansa – tai jopa Rose Logan tapauksessa ennätyksensä. Mestaruuden vei Italian Sara Fantini, 74,18, hopean Puolan Anita Wlodarczyk, 72,92 ja pronssia Ranskan Rose Loga 72,68.

Asian suhteen saatiin hieman ylimääräistä draamaa. Nopeasti finaalin jälkeen Ylen selostaja Kimmo Porttila kertoi asiasta Ylen suorassa lähetyksessä.

– Meillä on tuore mielenkiintoinen käänne liittyen tuohon naisten moukarin loppukilpailuun. Suomi on ilmeisesti tehnyt finaalista protestin. Emme tiedä vielä, mitä se koskee, avasi Porttila.

Ylen toimittaja Petra Manner nosti Kososen haastattelussa esiin asian.

– Kerro nyt mihin tämä Suomen tekemä protesti liittyy? tiedusteli Manner Kososelta.

– No vissiin pronssiheitto olisi yliastuttu. Se oli ainoa, mitä kuuliin täällä, kun täällä on niin kovaäänistä, vastasi moukaritähti.

SUL teki nopeasti selväksi, että Suomen joukkue ei tehnyt protestia. Suomi tarkisti kuitenkin Logan mahdollisesti yliastutun heiton. Protestia ei tehty tarkistuksen jälkeen. Ylen toimittaja Laura Arffman välitti myös tiedon suorassa lähetyksessä nopeasti.

– Nyt olen vielä hämmentyneempi, kommentoi Kosonen Ilta-Sanomille, kun hän sai tietää, ettei protestia tehdä.

EM-kultamitalisti vielä ennen kisoja puhunut Kosonen myönsi olevansa hieman pettynyt.

– Ei huono kilpailu, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Vähän ehkä pettynyt olen, mutta yllättävän hyvin olen suhtautunut ainakin tähän asti, avasi nainen SUL:n tiedotteella.

– Oli ainakin omia paineita. Olisin halunnut tuoda täältä mitalin. Kai siinä sitten sen verran paineita oli. Eiköhän aika moni muukin odottanut sitä mitalia.

LUE MYÖS