IS: Suomalainen huippuyleisurheilija joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi – Urheiluliiton puheenjohtaja ottaa kantaa tapaukseen: ”Syvä järkytys”

Timo
t_yleisurheilukuvituskuvajuoksuratajuoksu

Seitsenottelija Miia Sillman on puhunut tärkeästä aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Sillman kertoo IS:lle menestyneen pirkanmaalaisen ravivalmentajan Erkki-Pekka Mäkisen hyväksikäyttäneen häntä lapsena. Mäkinen sai kesäkuussa 4,5 vuoden ehdottoman vankeustuomion yhdestä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yhdestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ampuma-aserikkomuksesta. Sillman oli yksi kolmesta asianomistajista ja hänen kohdallaan rikosnimike oli lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Sillman jakoi tuntemuksiaan aiheesta myös sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on aihe, joka herättää ihmisissä suuria tunteita. Aihe, jota tapahtuu verrattain paljon, mutta siitä on kuitenkin äärettömän vaikea puhua ja koetaan, ettei siitä ole oikein soveliastakaan puhua. Lapsena koettu seksuaalinen hyväksikäyttö saattaa esiintyä häpeän, syyllisyyden, vihan tai pelon tunteina. Asiasta vaikeneminen ei auta asiaa ja voi osaltaan jopa pahentaa tilannetta, hän kirjoittaa Instagramissa.

Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani on järkyttynyt syvästi Sillmanin kertomuksesta.

– Tunnen yhtä aikaa syvää järkytystä Miian kohtalosta ja valtavaa ihailua siitä, että hän uskaltaa tulla tällaisen asian kanssa julkisuuteen auttaakseen muita samassa hirvittävässä tilanteessa olevia, Itani kertoo IS:lle.

– Vaikka tämä oli kamala yllätys, Miiaa tuntevana uskallan sen verran sanoa, että jos joku meidän urheilijoistamme uskaltaa tällaisen avautumisen tehdä, niin se on hän. Miia on erittäin vahva ja kypsä ihminen, Itani jatkoi.

Voita Karibian risteily – arvo 1400€!

  1. Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa 1400€ arvoisen Karibian risteilyn!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

SuomiUrheilu

Suomalaisen urheilun suurkuluttajan koti