Ruotsin sprinttihiihdon tähtiin kuuluva Maja Dahlqvist on aloittanut uudenkin kauden vahvasti. Rukalla kaatuminen pilasi toki voiton loppusuoralla, mutta Lillehammerissa nainen oli jo hienosti kakkonen.

Dahlqvist on ollut viime vuosina otsikoissa parisuhteensa vuoksi. Hän seurustelee jenkkihiihtäjä Kevin Bolgerin kanssa.

Kaksikon lämpimät välit ovat johtaneet myös ikäviin seurauksiin. Niin kävi korona-aikana.

Oberstdorfin MM-kisoissa vuonna 2021 oli tarkat koronasäännöt ja ”kuplat” joukkueiden ympärillä. Kesken kisoja ruotsalaislehti Sportbladet kuvasi kuitenkin Bolgerin ja Dahlqvistin suutelemassa. Sitä seurasi täysi skandaali.

– En ajatellut tekeväni mitään väärin. Minulla oli lupa viettää aikaa Kevinin kanssa. Olimme molemmat turvallisissa kuplissa, sanoi Dahlqvist nyt Ruotsin Viaplayn haastattelussa.

Ruotsin joukkue reagoi nopeasti. Se teki selväksi, että hän ei saa enää jatkaa Frida Karlssonin huonekaverina. Hän ei saanut myöskään syödä ja harjoitella yhdessä joukkuekavereidensa kanssa.

– Minusta tuntui, että ehkä on parempi lähteä kotiin, kun tämä ei anna minulle mahdollisuutta kilpailla kunnolla. Sanoin: ”Ette voi rangaista minua näin.”

Dahlqvist myönsi nyt Expressenille, että hän harkitsi kisojen kesken jättämistä. Lopulta hän päätti jäädä ja voitti MM-kultaa parisprintissä.

Ruotsin joukkueen pomo Anders Byström ei halunnut enempää muistella asiaa. ”Siitä on jo aikaa”, totesi mies Expressenille. Hän kertoo, ettei edes muista täysin tapauksen yksityiskohtia.