Norjalainen hiihtotähti Hans Christer Holund yllätti monet sunnuntaina, kun hän ilmoitti lopettavansa urheilu-uransa. Myös Iivo Niskanen reagoi tapahtuneeseen.

– Olen nyt tehnyt lopullisen päätöksen hiihtourani päättämisestä. Valinta oli vaikea, mutta kahden pienen lapsen ja monen projektin kanssa tämä tuntuu oikealta ratkaisulta. Nyt voin myös päästää muita nälkäisiä urheilijoita mukaan tekemään vaadittavaa työtä taistelemaan MM-mitaleista kotikisoissa 2025, perusteli Holund Instagramissa.

Holundilla on ikää 34 vuotta. Kokeneen hiihtäjän ratkaisu yllätti silti monet. Hiihtolegenda Martin Johnsrud Sundby oli ällikällä lyöty. Hän kommentoi asiaa NRK:lle.

– Olen todella yllättynyt. Joimme Hansin kanssa olutta pääsiäisenä ja puhuimme tulevasta sekä Trondheimin vuoden 2025 MM-kisoista. Käsitin, että hänen harjoittelunsa oli jo suunniteltu ja että hän osallistuu noihin kisoihin. Sen jälkeen on pitänyt tapahtua paljon, hämmästeli Sundby.

Iivo Niskanen kommentoi Holundin Instagram-julkaisua. Hän osoitti kunnioituksensa kädet ilman nostavalla emojilla.

Holund voitti urallaan muun muassa neljä MM-kultaa ja kaksi olympiamitalia. Hän oli päättyneellä kaudella Planican MM-kisojen 15 kilometrin (v) kisan kolmas ja maailmancupin distanssicupin viides.

Päivitys tästä.