Riitta-Liisa Roponen tekee viikonloppuna paluun hiihdon maailmancupiin. Hän on mukana 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä Jällivaarassa.

Roponen säväytti reilut pari viikkoa sitten Oloksen Tykkikisoissa. Hän oli silloin parhaana suomalaisena kuudes kympin vapaalla. Taakse jäivät Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen.

45-vuotiaan Roposen kunto ja meno on ällistyttänyt monia. Naista myös valmentanut aviomies Toni Roponen esitti nyt Ylelle hurjan väitteen hiihtäjästä.

– Sanotaan nyt vaikka näin, että ”Ritu” on Oberstdorfin aikaisessa kunnossaan ja hän on treenannut kuluneen vuoden aikana noin 850 tuntia. Eli jos joku nuori hiihtäjä saa Ritulta takkiin, niin ei tarvitse surra, että olisi huonolle hävinnyt, pamautti Toni Roponen Ylelle.

Väite on kova, sillä Roponen otti Oberstdorfin MM-kisoissa kymmenennen sijan naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Hän hoiti myös ensimmäisen vapaan osuuden MM-pronssia napanneessa viestijoukkueessa.

– Seuraava reissu onkin Ruotsin Jällivaaraan hiihdon maailman cupiin. Oon tosi innoissani saadessani vielä mahdollisuuden kisata maailman kovimpien hiihtäjien kanssa Suomen väreissä, iloitsi nainen itse Instagramissa.

Tästä Ylen juttu.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup
Jällivaara, Ruotsi 2.-3.12.2023

Naiset
Rebecca Immonen, Jasmi Joensuu, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen, Vilma Ryytty

Miehet
Oskari Hökkä, Miro Karppanen, Lauri Lepistö, Remi Lindholm, Markus Vuorela