Hiihtolegenda Riitta-Liisa Roponen on tekemässä yllättäen paluun kansainvälisiin kisoihin. Asiasta kertoo Yle.

Roponen ihastutti viime viikolla Tykkikisoissa. Hän oli Suomen naisten ykkösnimi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa ja sijoittui kuudenneksi. Taakse jäivät esimerkiksi Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen.

Roponen teki nopeasti kisan jälkeen selväksi, ettei hän ole lähdössä Rukan maailmancupiin. Hän olisi kuitenkin mahdollisesti halukas lähtemään Jällivaaran maailmancupiin, joka järjestetään joulukuun alussa.

Suomen maajoukkueen naisten vastuuvalmentaja Ville Maunuksela paljasti Ylelle ottaneensa yhteyttä Roposeen.

– Soitin Ritulle Oloksen jälkeen ja kysyin suunnitelmista. Rukan paikasta hän sanoi, ettei ole kiinnostunut, koska yhteislähdössä lähtöpaikka olisi huonojen FIS-pisteiden takia takajonossa. Se ei mahdollistaisi hyvää tuloksentekoa. Vapaan väliaikalähtökilpailu häntä kuitenkin kiinnosti, Maunuksela sanoi Ylelle.

Roposen valmentajamies Toni vahvisti Ylelle, että hiihtotähti ei aio jatkossa palata ammattilaishiihtäjäksi. ”Mielenkiintoiset kisat” kiinnostavat.

– Ritulle sopii erinomaisesti tällaiset väliaikalähtökilpailut vapaalla, ja niitähän maailmancupissa on todella vähän. Sen vuoksi ei missään nimessä ole tarkoituksena kiertää maailmancupia ja tavoitella sen kiertämistä, selvitti Toni Roponen Ylelle.

Jällivaarassa nähdään 10 kilometrin väliaikalähtö vapaalla hiihtotavalla.

Tästä Ylen juttu.