Sulkapalloilija Nanna Vainio jatkaa EM-kisoissa puolivälieriin.

Vainio selvitti tiensä sulkapallon EM-kisojen puolivälieriin torstai-iltana Ranskassa käydyssä ottelussa. Viimeksi kahdeksan parhaan joukossa EM-kisoissa suomalaisista on ollut Anu Nieminen Malmössä vuonna 2002.

Vainio kukisti kolmannella kierroksella virolaisen Kati Tolmoffin. Myös Tolmoff kamppaili viimeisistä olympiapaikoista ja olisi voittaessaan mennyt Vainion ohi. Naiset pelasivat reilun 40 minuutin ottelun, jossa Vainio onnistui kääntämään ottelun itselleen ja otti voiton Tolmoffista kolmessa, jännittävässä erässä pistein 13-21, 21-15, 21-19.

– Mahtavaa! Peli oli aika hermostunutta puolin ja toisin, mutta Nanna uskoi itseensä enemmän ja oli riittävän aktiivinen sekä rohkea. En ole tarkemmin laskenut pisteitä, mutta eiköhän olympiapaikka tullut, päävalmentaja Veli-Markus Melleri kommentoi Sulkapalloliiton sivulla.

– Olen uskomattoman onnellinen! Tämä voitto toi minulle paljon pisteitä ja toivon, että niiden ansiosta pääsen Rioon, Vainio ilakoi.

– Olin ottelussa hermostunut ja uskon, että Katikin oli. Se oli vaikea peli. Puolivälissä toista erää sanoin itselleni, että ”Nanna sinä haluat tätä voittoa enemmän” ja hoin sitä itselleni uudestaan ja uudestaan. Sen jälkeen yritin vain taistella, Vainio kertaa.

Perjantaina käytävissä puolivälierissä Vainio kohtaa hallitsevan EM-kultamitalistin ja maailmanlistalla sijalla kaksi sijaitsevan espanjalaisen Carolina Marinin. Marin on myös hallitseva maailmanmestari. Kansainvälisissä kisoissa naiset ovat kohdanneet kerran aiemmin. Kohtaaminen tapahtui Suomessa, Finnish Openissa vuonna 2013, jolloin Carolina Marin voitti turnauksen.

Lähde: Sulkapalloliitto