Ylen kesällä televisioimat kotimaiset yleisurheilukilpailut ovat Turun Kalevan kisojen ja Tampereen Ruotsi-ottelun ohella Paavo Nurmi Games, neljä Motonet GP-kilpailua, kaksi muutaman lajin teemakilpailua, Helsingin Tähtikilpailu sekä viestin- ja maastojuoksun SM-kilpailut.

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus hyväksyi Ylen kanssa neuvotellut tv-kilpailut keskiviikon kokouksessa. TV-kilpailut käsiteltiin SUL:n hallituksessa uudelleen sen jälkeen, kun Suomen hallitus linjasi maanantaina (4.5.) kokoontumisrajoitusten muutoksista ja urheilukilpailujen sallimisesta kesäkuun 1. päivä lähtien.

– Ylen televisioimat kilpailut ovat yleisurheilukesän selkäranka ​niin urheilijoille kuin yleisurheilun yleisölle. Kiitos Ylen ja kisajärjestäjien erinomaisen yhteistyön, kesän aikataulu saatiin nopeasti uuteen kuosiin, joka istuu viranomaisten uusiin linjauksiin, sanoo SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

– Lähtökohtana on, että noudatamme kilpailuja järjestäessä poikkeuksetta viranomaisten ohjeita. Nyt odotamme millaisia ohjeita aluehallintoviranomaisilta tulee. Sen jälkeen tiedämme tarkasti kuinka toimitaan esimerkiksi yleisön suhteen.

Ylen urheilupäällikkö Joose Palosen mukaan hallituksen linjaukset ovat antaneet mahdollisuuden suunnitella urheilutapahtumia kesäkuusta alkaen, ja Yle Urheilu on hyvässä yhteistyössä pitkäaikaisen kumppaninsa SUL:n kanssa rakentanut yleisurheilukauden tv-kalenterin uusiksi.

– Yleisurheilu on suomalaisille rakas laji, ja tv-lähetyksemme keräävät kovat katsojaluvut joka kesä. Kun suuret tapahtumat on peruttu, kysyntää riittää entistäkin enemmän kotimaiselle yleisurheilulle. Seuraamme tietenkin tarkkaan koronatilanteen kehittymistä, mutta toiveenamme on järjestää urheilijoille mahdollisuuksia näyttää taitojaan suomalaisille tv-katsojille, Palonen sanoo.

Lähde: Urheiluliitto