Ainakin nämä kilpailut perutaan! – Suomen hallituksen uudet päätökset vaikuttavat hiihtolajien harraste- ja kilpailutoimintaan

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen hallitus teki 23.10.2020 periaatepäätöksen paikallisista ja alueellisista suosituksista koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tarkensivat periaatepäätöstä omalla suosituksellaan sisätiloissa järjestettävän liikunta- ja kulttuuritoiminnan osalta.

Hallituksen periaatepäätös sekä OKM:n ja THL:n suositus antavat alueellisille ja paikallisille viranomaisille mahdollisuuden tehdä tarvittaessa kulloinenkin epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi. Päätöksen harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekee kukin kunta.

Hiihtolajeja koskevia täsmennettyjä suosituksia ovat:

  • Harrastusryhmien harjoitukset tulee järjestää ulkona, kaikkea sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäharjoittelua tulee välttää.
  • Harjoitukset tulee järjestää pienryhmissä, riittävin turvaetäisyyksin.
  • Pukutilojen hygieniasta ja väljyydestä tulee huolehtia erityisen tarkasti.
  • Valmentajan tulee käyttää maskia ja urheilijoiden silloin, kun se on mahdollista.
  • Urheilijoiden tulee minimoida mahdollisuuksien mukaan kontaktit harjoittelun ulkopuolella, oman ja muiden terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Maajoukkueryhmien leiritykset voidaan järjestää Suomessa, mikäli järjestävän paikkakunnan terveysviranomainen sallii ja majoituksen (tai leirin) järjestäjä voi taata harjoittelevalle ryhmälle turvallisen ”kuplamallin” leirin ajaksi. Maajoukkuetoiminnalla tarkoitetaan tässä joukkueita A-maajoukkueista U18-harjoitusryhmiin saakka.

Mahdollisten leirien järjestelyistä ja viestinnästä ryhmien urheilijoille vastaa vastuuvalmentaja.

Huomioitava on, että sairaanhoitopiirien antamat matkustusrajoitukset ohjaavat viimekädessä toimintaa.

Alle 18-vuotiaiden (Hopeasompa ja muut junioriryhmät) valtakunnallisten leirien ja kilpailujen järjestämistä Hiihtoliitto ei suosittele maastohiihdossa, mäkihypyssä tai yhdistetyssä joulukuun aikana.

Hiihtoliitto suosittelee jo kalenteroitujen kilpailujen järjestämistä alueellisina kilpailuina nuorille urheilijoille, jotka valmistautuvat kauden pääkilpailuja kohti. Velvoite on seurata oman alueen rajoituksia ja suosituksia samalla pohtien vaihtoehtoisia kilpailumalleja, jotka tukevat oman alueen nuorten harjoittelua.

Kilpailutapahtumien järjestäjä voi tarvittaessa rajata osallistujien määrää tai osallistumisoikeutta alueellisesti. Mahdolliset rajoitukset ilmenevät aina ko. kilpailun kilpailukutsusta. Rajoitus voi perustua vain terveysturvallisuuden edistämiseen ja koronaepidemian leviämisen ehkäisyyn.

Maastohiihdon Skandinavia Cupin (Rovaniemi) ja mäkihypyn Continental Cupin (Ruka) osalta päätöksiä odotetaan vielä.

TOISTAISEKSI PERUTUT JA SIIRRETYT TAPAHTUMAT

Joulukuu
10.-12.12. Alueleiri, mäkihyppy ja yhdistetty
13.12. Junioricup, mäkihyppy ja yhdistetty

Maastohiihdon kilpailukalenterissa olevat kilpailut.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.