Norjalainen hiihtolegenda Therese Johaug päätti upean uransa viime kauden jälkeen. Hänestä on nyt julkaistu Norjassa jo elämäkertakirja ”Therese Johaug – Hele historien”. Teoksessa on – kuten odottaa saattoi – kovan luokan paljastuksia.

Esiin nousee myös Johaugin dopingkäry. Hän jäi lokakuussa 2016 kiinni klostebolin käytöstä. Johaug selitti saaneensa ainetta elimistöönsä Trofodermin-nimisestä huulivoiteesta.

Johaug teki kirjassa uusia paljastuksia Norjan hiihtoliiton reaktiosta asiaan. Liitosta toivottiin, että Johaug ei tulisi julkisuuteen asian kanssa, koska Norjan hiihtoliiton kauden avajaistilaisuus oli edessä parin päivän päästä.

Johaug teki hiihtopäättäjille heti selväksi, ettei pystyisi olemaan paikalla tilaisuudessa, jos hän joutuisi pitämään asian salassa.

– Sitten he ehdottivat, että en tule paikalle lainkaan, vaan että keksisimme tekosyyn sille, miksi en ole mukana. Voitaisiin sanoa, että tunnen oloni kipeäksi. En voinut uskoa kuulemaani. Ehdottiko Norjan hiihtoliitto juuri, että teeskentelisin, että mitään ei ole tapahtunut medialle, jotten häiritsisi kauden avajaistapahtumaa? hämmästeli legenda kirjassa.