Hiihtäjä Johannes Kläbo on valitellut loukkaantumistilannettaan maailmancupin kauden alla. Hän on väittänyt olevansa kaukana toivomastaan kunnosta.

Kläbon puheet asettuivat hieman erilaiseen valoon viikonloppuna. Hän voitti lauantaina Beitostölenissä 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan. Sunnuntaina hän vei voiton yhtä pitkällä matkalla vapaalla hiihtotavalla.

Perinteisellä kakkoseksi hiihti Emil Iversen. Hän riemuitsi väkevästä paluustaan ja kuittaili myös Kläbolle. Iversen sanoi lauantaina NRK:lle, ettei usko Kläbon puheisiin.

– Ei se (vamma) ole kai ollut niin paha, mutta on ollut paljon huomiota ja draamaa, joten se on kelvannut hänelle, veisteli Iversen.

Myös NRK:n asiantuntija Fredrik Aukland kommentoi Kläbon menoa. Hän piti sitä yllätyksenä.

– Shokki kilpakumppaneille, arvioi Aukland.

Iversen teki selväksi NRK:lle, että hän uskoo Kläbon vedättäneen ihmisiä liioittelemalla vammansa vakavuutta.

– Onhan tuo vaikuttavaa, mitä hän tekee melkein yhdellä jalalla. Mutta olen vain iloinen, että Johannes pystyy hiihtämään, sanoi Iversen puolestaan Nettavisenille.

Nettavisenille tiedusteli vielä Kläbolta Iversenin syytöksistä.

– Hänen pitäisi elää sellaista elämää, kun olen joutunut elämään viimeiset neljä viikkoa. Haluaisin vaihtaa osia ja harjoitella melko normaalilla tavalla. Olen melko varma siitä. Hän voi tietenkin sanoa, mitä haluaa, paalutti norjalainen.