Hiihdon maailmancup-viikonloppu Toblachissa aiheutti monta pientä kohua. Yksi isompi kohu nähtiinkin heti kisaviikonlopun alussa.

Venäläishiihtäjä Julia Stupak nähtiin nimittäin Toblachin treeniladuilla. Norjalaislähteiden mukaan naisella oli päällään maailmancupin hiihtäjille tarkoitettu liivi.

Asia puhutti Suomessa ja Norjassa. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailunjohtaja Michal Lamplot teki norjalaiselle NRK:lle selväksi, että Stupakin toimintaa ei katsota suotuisasti.

Venäläiset hiihtäjät on suljettu kansainvälisistä kisoista. Lamplot kertoi NRK:lle, että FIS teki Stupakille ja hänen taustajoukoilleen selväksi, että nainen ei saa pitää maailmancupin hiihtäjille tarkoitettua liiviä.

Norjalainen hiihtoasiantuntija Torgeir Björn oli pöyristynyt. Hän vaati NRK:lla seuraamuksia Stupakille.

– On lievästi sanottuna sensaatiomaista, että venäläinen painelee ladulla liivi päällään. Yksinkertaisesti pettymys. Pitäisi tulla jotain seurauksia, paalutti Björn.

– Kysymys on, kuka antoi hänelle liivin. Siinä tapauksessa rikottiin sääntöjä, koska liivi on henkilökohtainen. Stupakilla ei pitäisi olla liiviä. Hänelle liivin antanutta pitäisi rangaista, avautui mies.