Planican MM-kisat olivat iso pettymys Suomen joukkueelle. Ainoa mitali oli miesten viestistä saavutettu hopea.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen ei lähtenyt hyssyttelemään, kun häneltä kysyttiin Ilta-Sanomien haastattelussa Suomen joukkueen suorittamisesta Planicassa. Hän teki selväksi, että karu totuus vain iski vasten kasvoja.

Fanit ja media löivät Hämäläisen mukaan liian isoja odotuksia MM-kisoihin. Niille ei ollut katetta näyttöjen perusteella.

– Mitalinäkymä ja mitaliodotus ovat kaksi eri asiaa. Jos ne ovat kaukana toisistaan, sitten tulee pettymys, Hämäläinen paalutti Ilta-Sanomille.

Hämäläinen muistutti, että yksittäiset huippusijoitukset maailmancupissa eivät tee vielä kesää. Ne eivät anna oikeaa kuvaa urheilijan tasosta.

Hämäläinen nosti ilmoille rajun keinon varmistaa se, että kisoihin lähtee kova joukkue: jos hiihtäjä ei ole päässyt maailmancupissa kahdeksan parhaan joukkoon tai kahta kertaa 16 parhaan joukkoon, jätettäisiin hänet rannalle arvokisoista.

– Silloin voisimme tehdä ratkaisun, onko urheilijan paikka kisoissa vai ei. Jos hänen paras sijoituksensa maailmancupissa on 25:nnen tienoilla, oikea paikka oman parhaan tekemiseen voi olla jossain muualla kuin arvokisoissa, täräytti mies IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien koko juttu.