Norjan hiihtoliitto ja Johannes Kläbo pelaavat tällä hetkellä kovaa peliä. Hiihtotähti jätti keväällä maajoukkueen, eikä hän ole suostunut vielä allekirjoittamaan urheilijasopimusta.

Tuo diili on saatava aikaan, jos Kläbo mielii kilpailla maailmancupissa tulevalla kaudella. Ensi talvena ei ole hiihdon arvokisoja, ja Kläbo on uhonnut olevansa tarvittaessa sivussa koko kauden maailmancupin kisoista.

Norjan hiihtomaajoukkueen johtomies Espen Bjervig on nyt astunut esiin. Hän on esittänyt suoria väitteitä Kläbon tapauksesta.

– Kesäkuussa Johannes sai meiltä sellaisen tarjouksen, joka on kokonaisuudessaan parempi kuin muut urheilijamme ovat saaneet, vaikka he ovat yhteisössä mukana koko vuoden. Se oli ainutlaatuinen sopimus. Sellaista ei ole koskaan annettu urheilijalle, väitti Bjervig NTB:lle.

– Kesäkuussa Johannes sai pitkän sopimustarjouksen. Se olisi alkanut Rukalta ja kestänyt Norjan ensimmäisiin mestaruuskisoihin. Noiden Norjan mestaruuskisojen aikana olisi ollut sopimusvapaa aika, jonka aikana hänen ei tarvitsi käyttää vaatteitamme tai mitään. Tuollainen pitkä sopimus olisi hyvä kaikille osapuolille. Hän voisi pitää oman logonsa asussaan. Muut urheilijasopimuksen allekirjoittaneet eivät voi tehdä samaa, viestitti Bjervig.

Kläbon manageri-isä Haakon kertoi keskiviikkona medialle, että Kläbon tiimi haluaa miehelle kaksi ”vapaata aikaväliä”, jolloin hänen ei tarvitse edustaa joukkuetta. Kyse on 8–9 päivästä. Bjervig vahvisti asian.

– On erikoista, että Johannesta kiinnostavat niin paljon kahdeksan päivää, kun hän on joka tapauksessa sohvalla makaamassa. Joukkueessani on 20 muuta huippu-urheilijaa. Miksi antaisin erityisoikeuksia henkilölle, joka on tehnyt selväksi, että hän haluaa olla yhteisön ulkopuolella?