Tahitin kansainvälisessä sulkapalloturnauksessa pelattiin eilen Suomen aikaan illalla puolivälierät. Osaa tähän International Challenge –tason turnaukseen Suomesta otti Ville Lång, joka oli todella lähellä välieräpaikkaa.

Lång (mrank 76) kohtasi Tahitin puolivälierissä Sri Lankan Niluka Karunaratnen (mrank 107). Puolivälierissä jännitys olympiapaikan mahdollisesta varmistumisesta otti Långista otteen ja ensimmäisen voitetun erän ja toisen erän useamman ottelupallon jälkeen Lång omien sanojensa mukaan mureni täysin.

Karunaratne vei lopulta ottelun pistein 19-21, 22-20, 21-10. Ottelu kesti tunnin ja 46 minuuttia, joka piti sisällään tiukan pelin lisäksi myös ankaraa kentän kuivausta.

– Annoin kaikkeni. Se ei kuitenkaan aina riitä. Jännitys oli vietävä. Harvoin myönnän, että jännitys ottaa minusta vallan, mutta en voi muullakaan asiaa selittää. Voitto tästä ottelusta olisi vienyt minut todella lähelle olympiapaikan varmistumista, mitä tulin täältä hakemaan. Vaikea kuvailla ajatuksiani, täysin mahdotonta. Pettymys päällimmäisenä tietysti mielessä, Lång harmittelee Facebook-sivuillaan.

Seuraavaksi Långilla on edessä EM-kisat, jotka käydään Ranskassa. EM-kisat ovat viimeiset olympiakarsintakisat ja pelaajavalinnat olympialaisiin tehdään toukokuun alussa. Långin avausvastus EM-kisojen ensimmäisellä kierroksella tiistaina on irlantilainen Scott Evans (mrank 64).