Sulkapalloilija Nanna Vainio pääsee Riossa tositoimiin torstaina.

Avausottelussa naisten kaksinpelissä hän kohtaa maailman ykköspelaajan espanjalaisen Carolina Marinin. Ottelu on ilmoitettu alkavan Suomen aikaan klo 17.55, mutta ottelu tulee luultavasti myöhästymään, sillä edeltävät ottelut ovat aikataulutettu todella tiukoiksi.

Vainio on viettänyt Rio De Janeirossa nyt viikon ja on päässyt nauttimaan olympialaisten tunnelmasta treenauksen ohella. Isoon kisahalliin on myös pitänyt hakea tuntumaa.

Vainion mukana Riossa on hänen henkilökohtainen valmentajansa indonesialainen Teguh Santoso, jonka kanssa hän on treenannut kaksi kertaa päivässä nilkan lievästä nyrjähdyksestä huolimatta. Vainio on myös hieman vilustunut.

– Treenit ovat kuitenkin sujuneet hyvin. Olemme treenanneet monen eri maalaisen pelaajan kanssa ja yritetty parhaamme mukaan valmistautua kisoihin, Vainio kuvailee.

Kisahalli sijaitsee aivan kisakylän vieressä ja Vainion mukaan hotellin ovelta hallin ovelle kulkee kävellen noin 10 minuuttia.

– Kaikki täällä on suurta ja mahtavaa ja myös sulkapallohalli on iso. Siellä tulee aika paljon, etenkin sivusuuntaan, joten hallissa on tullut pelattua paljon, jotta löytyisi hyvä tuntuma isoon halliin ja tuuleen. Myös kisapallot ovat aika hitaat, Vainio kuvailee.

– Vaikka kisakylässä kaikki on suurta ja upeata, niin ei täällä ole mitään hirveän hienoa. Aika huonolaatuista, sillä esimerkiksi tiistaina kun tuuli, niin täällä meinasi rakennukset hajota. Ja huoneet ovat vähän sinne päin. Joka päivä täältä löytyy jotain hajonnutta tai jotain mikä ei vaan toimi, hän harmittelee.

Omien pelien lisäksi Vainio odottaa, että pääsisi katsomaan purjehdusta ja Copacabanalle.

– Mun huonekaveri (Noora Ruskola) on purjehtija ja haluaisin päästä katsomana hänen kisaansa joku päivä. Olen myös kuullut, että Copacabanalla on hienoa ja olisi hienoa nähdä se, sillä sulkapallohalli on aika keskellä ei mitään.

Lähde: Sulkapalloliitto