Ylen hiihtoasiantuntija Toni Roponen jättää pestinsä kesken maailmancupin kauden, vahvistaa Ilta-Sanomat.

Roponen valittiin hiljattain Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön huippu-urheiluvastaavaksi. Hän ei voi sen vuoksi jatkaa Ylellä.

Mielipiteitä jakavan Roposen Yle-pesti päättyy Tour de Skin loputtua. Hän tuli asiantuntijaksi vuonna 2021.

– Hän on ollut työssään erittäin hyvä, mutta on selvää, ettei hän voi enää Olympiakomitean työntekijänä jatkaa meillä maastohiihdon asiantuntijana, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoi Ilta-Sanomille.

Roposen työ Olympiakomitealla alkaa 9. tammikuuta. Vielä joulukuun alussa Roponen ei ollut varma, missä vaiheessa hän lähtee Yleltä.

– Yle Urheilun työ ei lopu kuin seinään, mutta siltä osin peli on selvä, että kaudelle 2023–2024 ja siitä eteenpäin on löydyttävä uusi asiantuntija. Tämän kauden jatkosta täytyy käydä Yle Urheilun kanssa avoin keskustelu. Ensi keväästä eteenpäin en tietenkään ole käytettävissä, Roponen sanoi tuolloin Ilta-Sanomien mukaan.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.