Norjalaisten ylivoima on ollut etenkin miesten puolella yksi hiihdon maailmancupin alkukauden isoista puheenaiheista. Monet ovat tehneet selväksi, että norjalaisten voittokulku ei ole hyväksi lajille.

Saksan hiihtomaajoukkueen pomo Peter Schlickenrieder on saanut myös tarpeekseen. Mies on ladannut VG-lehdelle radikaalin ehdotuksen.

Saksalaisen mielestä maailmancupiin pitäisi tuoda MM-kisoista tutut maakiintiöt. Nyt tilanne on se, että joka maasta pääsee joka kisaan mukaan kuusi hiihtäjää sekä kotikisoissa viisi kansallista hiihtäjää.

– Lajistamme on tulossa tylsä. Ratkaisu on hyväksyä jokaisesta maasta neljä hiihtäjää kisoihin. Niin kuin MM-kisoissa. Emme voi tehdä tästä Norjan mestaruuskisoja, paalutti Schlickenrieder.

– Tästä on tullut tylsää. Ihan kuin olisi kansalliset kisat Norjassa. Nykytilanne myös kasvattaa kuluja. Jos kiintiöt ovat pienempiä, niin kulut pienenevät ja lajin viihdearvo kasvaa, laskeskeli mies.

Schlickenrieder teki toki selväksi, että hän ei usko norjalaisten pitävän ehdotuksesta.

– Mitä norjalaiset valmentajat ja urheilijat sanovat luettuaan tämän? He sanovat minua tyhmäksi ihmiseksi, ja että meidän pitäisi harjoitella enemmän, jotta saisimme samat kiintiöt kuin Norja. Haha.

Ehdotus tulikin bumerangina takaisin, kun Norjan hiihtopomo Espen Bjervig kommentoi sitä.

– Ymmärrän, että maakiintiöiden leikkaaminen on nopea ratkaisu, mutta mielestäni se on väärä lähestymistapa. Maastohiihdon pitää saada tarpeeksi maita mukaan. Sitten pitää antaa mahdollisuus järjestää kisoja. Se on tärkeintä, linjasi Bjervig VG:lle.