Suomen hiihdon ykkösnimen Iivo Niskasen tilanne on ollut kaiken kansan huulilla.

Niskanen sai Rukan maailmancupin alla koronavirustartunnan. Hän ei ole pystynyt kilpailemaan sen jälkeen.

Niskanen kertoi hiljattain Viaplayn haastattelussa, että hän toivoo pystyvänsä kilpailemaan Tour de Skillä. Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen on nyt puhunut asiasta Ylelle. Hänen mukaansa tilanne näyttää nyt siltä, että Niskanen olisi kunnossa

– Tällä hetkellä ajatus on se, että Iivo varmaan sinne jo pääsisi mukaan. Katsotaan, miten lähiviikkojen treenit menevät. Hän on päässyt jo vähän harjoittelemaan. Hänen pitäisi päästä sinne mukaan, Pasanen sanoi Ylelle.

Kauden päätavoite on toki Planican MM-kisat. Niskanen oli viime vuonna Tour de Skin kolmas. Hän oli urakoinnista huolimatta liekeissä myös olympialaisissa, joissa taskuun tuli kultaa, hopeaa ja pronssia.

Suomen hiihtoässistä moni aikoo jättää Tour de Skin väliin. Ainakin Johanna Matintalo, Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Remi Lindholm ja Eveliina Piippo ovat sanoneet kiitos ei.

Suomen joukkueet Tour de Skille ja Keski-Euroopan mäkiviikolle julkaistaan keskiviikkona 21. joulukuuta.

Tästä Ylen juttu.