Norjan hiihtojoukkue Planican MM-kisoihin julkaistiin tiistaina. Monet hieraisivat silmiään, kun mukana ei ollut Iver Tildheim Andersenin nimeä.

Tildheim Andersen ällistytti Lillehammerin maailmancupissa, kun hän voitti 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan. Tuossa vaiheessa monet olivat jo laittaneet mielessään hänet Planican kisakoneeseen.

Miehen kohtalo puhutti paljon Norjassa. Maajoukkuevalmentaja Eirik Myhr Nossum kommentoi hänen putoamistaan VG-lehdelle.

– Ei ole kyse siitä, että hän ei olisi tarpeeksi hyvä, vaan meillä on paljon hyviä hiihtäjiä, pyöritteli luotsi.

Tildheim Andersen oli Davosin 20 kilometrin vapaan kisan kuudes. Les Roussesin 10 kilometrin (v) kisassa hän taipui sijalle yhdeksän. Ranskan kisassa edelle ehti kuusi muuta norjalaista.

Norjan joukkueen pomo Espen Bjervig teki omia linjauksiaan VG:lle.

– En puhu yksittäisistä hiihtäjistä, joita ei valittu, mutta jos katsoo miesten puolta, on meillä uskomaton määrä hyviä hiihtäjiä. Meillä on hiihtäjiä, joilla on hyvät meriitit, fantastisesti tällä kaudella onnistuneita ja jo useita vuosia pitkään uskomattomasti hiihtäneitä, avasi Bjervig.

Tildheim Andersen tavoitettiin lopulta kommentoimaan asiaa. Hän tyytyi kohtaloonsa.

– Ymmärrän hyvin ratkaisun, sanoi mies Dagbladetille.

Norjan hiihtojoukkueet Planican MM-kisoihin:

Naiset:

Helene Marie Fossesholm (Eiker SK), Ragnhild Haga (Åsen IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Ane Appelkvist Stenseth (Grong IL), Anna Svendsen (Trømso SK), Silje Theodorsen (Team Elon Nord-Norge), Heidi Weng (IL BUL), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Lotta Udnes Weng (Nes Ski) and Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik SK).

Miehet:

Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Pål Golberg (Gol IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Emil Iversen (IL Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Even Northug (Strindheim IL), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer SK), Sjur Røthe (Voss IL), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer SK), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Erik Valnes (Bardufoss and Omegn IF) and Sivert Wiig (Team ELON West).