Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen nosti välittömästi Planican MM-kisojen jälkeen kissan pöydälle. Miehen puheet ovat saaneet tukea myös Sami Jauhojärveltä.

Hämäläinen teki selväksi, että hiihtoväki ja media löivät Suomelle epärealistiset odotukset menestyksen suhteen Planican kisoissa. Hän kritisoi myös myös joukkueen isoa kokoa ja suomalaista valmennuskulttuuria.

Nykyään hiihtoasiantuntijana työskentelevä Sami Jauhojärvi on nyt kommentoinut noita Hämäläisen puheita Ilta-Sanomille. Mies teki selväksi, että Hämäläinen on oikeilla linjoilla.

– Näen Ismon ulostulon vahvana johtamisena. Hän uskaltaa puhua asioista niiden oikealla nimellä eikä hyssyttele. Hän myös näytti olevansa selvillä siitä, mitä kentällä tapahtuu, paalutti Jauhojärvi Ilta-Sanomille.

Jauhojärvi esitteli IS:n jutussa myös omia näkemyksiään suomalaishiihtäjien tekemisestä. Hän nosti esille esimerkiksi vapaan hiihtotavan tekniikan ja siihen liittyvät ongelmat. Jauhojärvellä oli kertoa karu viesti.

– En tiedä, kuinka paljon maajoukkuevalmennuksessa puututaan tekniikkaan – siinä olisi nimittäin paljon tehtävää. Toivottavasti valmentajat saisivat rauhaa, eikä pelkästään sitä, vaan että urheilijat olisivat myös valmiita vastaanottamaan oppeja. Ihan sama kuinka paljon asioita tuputetaan, jos kaveri ei ole vastaanottavainen, Jauhojärvi avautui IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.