Norjan hiihdon ykköstähti Johannes Kläbo päätti viime kauden jälkeen jättää maajoukkueen. Asia on alkanut herättää enemmän ja enemmän kiinnostusta uuden sesongin alla.

Nyt puhutaan siitä, tekeekö Kläbo urheilijasopimuksen Norjan liiton kanssa. Ilman sitä hänellä ei ole asiaa maailmancupin kisoihin.

Monet asiantuntijat uskovat, että sopuun päästään. Kläbon leiri varmasti vääntää kättä viimeiseen asti saadakseen kaiken mahdollisen Norjan Hiihtoliitolta.

Kaikki Kläbon kollegat eivät kuitenkaan ole seuranneet erityisen innolla supertähden touhua. Olympiavoittaja Didrik Tönseth nosti esiin erään epäkohdan.

Kläbo on pihalla maajoukkueesta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän ei saa mitään apua Norjan maajoukkueelta. Tönsethin mukaan johonkin on vedettävä raja.

– Jos urheilijoille annetaan liikaa oikeuksia, voi se vaikuttaa muun joukkueen kapasiteettiin. Meillä on huoltorekka. Meidän on maksettava huoltojoukoille ja muulle johdolle. Pitäisikö urheilijoilla olla enemmän oikeutta sponsorituloihin, jos se jättää meille vähemmän rahaa operoida ja huonontaa huollon tasoa? Joku on tässä tilanteessa häviäjä, pohti Tönseth VG:lle.

Tönseth teki toki selväksi, että hän toivoo kompromissin löytyvän ja että Kläbo kilpailee maailmancupissa.