Suomen hiihtomaajoukkueessa riittää vielä tekemistä ennen uuden maailmancupin kauden alkamista. Yksikään hiihtäjä ei ole nimittäin laittanut nimeään urheilijasopimukseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Sopimus pitää saada kuntoon ennen maailmancup-kauden avausta. Muuten hiihtäjät eivät voi edustaa Suomea.

Tilanne on varsin poikkeuksellinen. Yleensä iso osa urheilijoista on jo laittanut nimensä paperiin tässä vaiheessa. Viime vuonna vain Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen, Joni Mäki ja Krista Pärmäkoski suostuivat sopimuksen allekirjoittamiseen vasta marraskuussa.

IS:n mukaan tänä vuonna väännetään kunnolla kättä. Kiistelyn kohteena on yhteistyökumppanuuksiin liittyvä kokonaisuus. Urheilijat haluaisivat enemmän näkyvyyttä omille yhteistyökumppaneilleen.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen myönsi Ilta-Sanomille, että prosessi on myöhässä toivotusta aikataulusta. Hän vakuutti kuitenkin olevansa luottavainen asian suhteen.

– En usko, että tämä siihen menee missään tapauksessa. Maastohiihdolle varmaan saamme sen tällä viikolla.

– Sanamuotoja on tarkenneltu. Urheilijasopimus ei ole vastakkainasettelusopimus, vaan niin, että olemme samalla puolella, Hämäläinen sanoi IS:lle.

Hämäläisen näkemys on IS:n tietojen perusteella kuitenkin liian valoista. Lehti kertoo, että nimiä tuskin saadaan papereihin aivan lähiaikoina.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.