Suomen naishiihdon tähtiin kuuluva Jasmi Joensuu ei ole mukana Davosin maailmancupin kisoissa. Hän on kuitenkin seurannut innolla viikonlopun tapahtumia.

Joensuu tunnetaan rehellisistä kommenteistaan. Hän lateli lauantaina Instagram Storiesissa suoraa tekstiä näkemästään.

Davosin sprintissä oli farssin ainekset. Mukana oli nimittäin vain 39 naishiihtäjää.

– Todellinen penkkiurheilupäivä tänään. Silmiinpistävää on se, että naisten sprintissä karsinnan lähdössä 39 nimeä (viime vuonna 84 lähtijää). Kolme ensimmäistä viikonloppua sisälsi kolme kisaa. Moni urheilija on sairastunut tai jättää viikonlopun väliin, koska kisoja on niin paljon, aloitti Joensuu avautumisen.

Joensuu muistutti, että kansainvälinen hiihtoliitto FIS teki täksi kaudeksi muutoksen, jonka varjopuolet iskivät nyt kaikkien silmille.

– Fis linjasi tälle kaudelle, että 50 parasta saa maailmancupin pisteitä. Nykyisellä pistesysteemillä karsinnan viimeinen (39. sija)tulee saamaan 12 maailmancupin pistettä hiihtämällä maaliin. Vertauksena viime vuonna 12 pistettä tuli saamaan 19. sijalla.

– Kaiken lisäksi nykyisellä pistesysteemillä yhden tai kahden kisan väliin jättäminen on kokonaiscupin kannalta ratkaisevaa. Tavoitteena FIS:llä oli, että saataisiin laajempi osallistujajoukko kisoihin. No jokainen voi itse päätellä, onko siinä onnistuttu. Oli tai ei, niin 39 tämän päivän parasta naista on tänäänkin viivalla ja jännä kisapäivä tiedossa.

Krista Pärmäkoski oli Suomen ykkösonnistuja Davosin sprintissä. Hän oli kisan viides.