Pohjoismaisten lajien MM-kisat odottavat helmi–maaliskuussa Planicassa Sloveniassa. Maailmancupien pitäisi pyöriä kuitenkin vielä normaalisti ennen sitä.

Yhdistetyssä on jo jouduttu siirtämään maailmancupin kisat, jotka piti järjestää Klingenthalissa Saksassa. Lauantaina varmistui, että vasta tulevalla viikolla selviääkö, pystytäänkö Klingenthalissa kilpailemaan edes 21.–22.1. Alun perin oli tarkoitus kisailla tänä viikonloppuna.

Ranskan Les Rousses’ssa on puolestaan tarkoitus kilpailla hiihdon maailmancupissa 27.–29. tammikuuta. Olosuhteet ovat kuitenkin olleet surkeat eikä luonnonlumesta ole tietoakaan.

Kello tikittää. Nyt sääennusteet ennakoisivat hieman parempaa, mutta Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen oli vielä viikolla huolestunut. Hän kommentoi asiaa Ylelle.

– Tämän hetkinen tilanne on huono. Uhka siirtymiselle tai peruuntumiselle on olemassa, hän myönsi rehellisesti Ylelle.

Les Rousses’n kisat ovat suomalaisittain erittäin mielenkiintoiset. On toivottu, että hiihtokuningas Iivo Niskanen pääsisi kokeilemaan kansainvälistä vauhtiaan Ranskassa.

Ex-hiihtäjä Martti Jylhä avasi tilannetta urheilijoiden kannalta. Hän muistutti Ylelle, että tällainen pomputtelu on stressaavaa. Vielä kilpaillaan myös paikoista MM-kisakoneessa.

– Tilanne on todella stressaava urheilijoille, jotka ovat panostaneet siihen, että ovat tiettyyn aikaan vuodesta kunnossa ja antavat silloin näyttönsä, kommentoi Jylhä Ylelle.

Tästä Ylen juttu.