Suomen lentismiehet hurjastelivat Kuuban kumoon – ”Kruunasi tämän viikon”

© Kuva: Lentopalloliitto

Loistavasti vastustajan arat paikat löytänyt Suomen miesten lentopallomaajoukkue päätti kesän ensimmäisen Maailmanliigan turnaukseen todella makeaan voittoon Kuubasta erin 3-1 (25-18, 15-25, 25-23, 25-23).

Suomi keräsi Osakan turnauksesta näin kaksi voittoa ja yhden tappion sekä pistepussiin komeasti viisi pistettä.

Hakkurien taistossa Kuuban Rolando Cepeda oli hyökkäyksissä niskan päällä, mutta Lelu Ojansivu selviytyi voittajan tärkeiden hetkien aloituksillaan ja muillakin suorituksillaan. Erityisplussaa Suomen esityksestä voidaan jakaa Jan Heleniukselle ja Eemi Tervaportille.

– Tyytyväinen pitää olla viikonloppuun, kasvoimme päivä päivältä kuten tavoitteenamme on koko ajan. Tämän päivän peli kruunasi tämän viikon, upea esitys kaikilta. Isompia asioita kuin tulokset ovat meillä tiimin toiminta ja päivittäinen juttumme, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Löysimme pelissä erilaisia ratkaisumalleja. Paljon tekemistä on tietysti edellleen. Uskon, että tämä antoi meille kaikille hirveästi iteluottamusta ja olihan tämä loistava startti Maailmanliigallemme tänä kesänä, pääluotsi jatkoi.

Suomen Maailmanliiga jatkuu ensi viikonloppuna Egyptin Kairossa. Siellä Suomi kohtaa perjantaina Egyptin, lauantaina Turkin ja sunnuntaina Japanin.

Egypti on avausviikonloppuna voittanut Tshekin sen kotikentällä 3-2 ja hävinnyt Kanadalle 0-3. Turkki voitti kotonaan Slovakian 3-0 ja Portugalin 3-1. Japani voitti puolestaan Suomen perjantaina 3-0 ja hävisi lauantaina Kuuballe 2-3.

Lähde: Lentopalloliitto