Pohti Ski Team voitti lauantaina miesten 3×7,5 kilometrin vapaan hiihtotavan Suomen Cupin viestin Rovaniemellä. Niilo Moilanen, Juuso Haarala ja Joni Mäki hiihtivät Pohdin joukkueessa.

Mäki peittosi jälleen kerran loppuvedossa Jämin Jänteen miehen. Tällä kertaa vastassa oli Ristomatti Hakola. Imatran Urheilijat otti pronssia.

– Tiesin, että olisi pitänyt jo aiemmin ratkoa, mutta ei riittänyt. Lopussa vielä pieni virhe ja Joni pääsi loppusuoralle ensimmäisenä. Minulla on näköjään jo vähän hitaampia nuo hiihtoliikkeet, kommentoi Hakola Hiihtoliiton tiedotteella..

– ”Rise” piti ladulla hyvää vauhtia. Sai siinä vähän katsoa, että pysyin perässä. Loppu oli laskuvoittoinen ja sain peesistä hyötyä, arvioi puolestaan Mäki tiedotteella.

Hakola pamahti vielä kisan jälkeen Viaplayn selostuskoppiin. Hän myönsi, että paikka oli kova: vapaa hiihtotapa ja ankkuriosuus.

– Se on mukavaa, että pitkästä aikaa – en ole varmaan kolmeen vuoteen ollut – niin vähän tulee sellainen henkinen peikkokin, kun ei ole hiihtänyt vapaata. Olen kuitenkin ollut aika montakin kertaa ankkurina. Mustinkin (Sami Jauhojärvi) olen aika monta kertaa niitannut loppuun, heitti Hakola ja sai asiantuntijan nauramaan.

– SM-viesti (Äänekoskella) kun hävittiin, niin viikko varmaan laitettiin poikien kanssa kolme tuntia päivässä viestiä ja harmiteltiin, että miksi meni niin. Se on hienoa, että tulee näitä tiukkoja viestejä. Ehkä Suomen Cupissakin voisi olla enemmän yhteislähtöjä. Mielestäni nämä ovat aika hienoja kilpailuja, pohti Hakola vielä pettymystä.

LUE MYÖS