Robert Helenius matkustaa USA:han treenaamaan maailmanmestari Deontay Wilderin kanssa. Luvassa on kahden viikon mittainen harjoitusleiri Wilderin kotikaupungissa Tuscaloosassa Alabamassa. Heleniuksen valmentaja Johan Lindström lähtee matkalle mukaan.

– Wilderin tiimi otti meihin yhteyttä ja he halusivat meidät Wilderin harjoitusleirin lopulle sparraajaksi. Oikeastaan en haluaisi matkustaa niin kauas harjoittelemaan, mutta tämä treeni on tosi tärkeää myös itselleni, sanoo Helenius tiedotteessa.

Helenius on ollut aiemmin harjoitusleirillä huippunyrkkeilijöiden Anthony Joshuan, Wladimir Klitschkon, Tyson Furyn ja Alexander Povetkinin kanssa. Nyt hän voi siis ruksata Deontay Wilderin nimen harjoitusvastustajien listalta.

Helenius uskoo kutsun olevan amerikkalaiselle tiimille hyvä tilaisuus tutustua Heleniukseen nyrkkeilijänä.

– He haluavat varmasti ottaa selvää siitä millainen vastus olen mahdollista tulevaa kohtaamista varten. Mutta harjoittelu hyödyttää tietysti minua itseäni ihan yhtälailla, sanoo Helenius.

– Mitä enemmän näen erilaisia nyrkkeilytyylejä, sitä parempi. Wilderillä on sen verran omanlaisensa tyyli, että hänen kanssaan harjoittelu on minulle todella eduksi, lisää Helenius.

Sopimus seuraavasta ottelusta

Helenius kertoo myös, että sopimus seuraavaa ottelua varten on jo allekirjoitettu, mutta hän ei halua vielä paljastaa kenet hän tulee kohtaamaan tai milloin matsi otellaan.

– Vastassa on itseäni korkeammalle rankattu nyrkkeilijä, eikä matsia otella Suomessa. Enempää en voi vielä tässä vaiheessa paljastaa, sanoo Robert Helenius.

Lähde: PAF tiedote