Syksyn eturistisideleikkauksestaan toipunut Tero Pitkämäki harjoittelee tällä hetkellä Teneriffalla. Hän palaa aikaisintaan kilpailemaan Kuortaneen juhannuskisoihin.

36-vuotiaan uraan on mahtunut useita loukkaantumisia, mutta nyt meneillään oleva toipumisprosessi on hänen mukaansa vaikein. Pitkämäki ja valmentaja Hannu Kangas tekevät kovasti töitä huippukuntoon palaamiseen.

– Se on iso homma kuntouttaa polvi eturistisideleikkauksen jälkeen. Suurin haaste siinä on ehkä kuitenkin ollut se, että haluaisin mennä eteenpäin kovaa vauhtia, mutta kehitys on sellaista, että kun on tietylle tasolle päässyt, eteenpäin meno on nihkeää. Se viimeinen 5-10 prosenttia joka tarvitaan, on tiukassa, Pitkämäki kertoi Urheiluliiton verkkosivustolla.

Yleisurheilun MM-kilpailut järjestetään syys-lokakuun taitteessa Dohassa. Pitkämäen mukaan tärkeintä on kuntoutuminen ja kilpailukuntoon pääseminen.

– Haaveena on ollut kilpailukuntoon pääseminen, ja se on sitä edelleen. Sitten ruvetaan ajattelemaan Dohaa, jos siihen kuntoon päästään.