Suomalaisjioksijan kaksi terävää nykäystä toivat voiton maaottelussa – ”Juostiin vähän reippaammin”

© Kuva: Juha Tamminen
Viikkokierroksen huipennus Wolves - Pool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Topi Raitasen kaksi terävää nykäystä 3000 metrin estejuoksussa erehdyttivät kaksi parhaaksi arvioitua ruotsalaista heille liian kovaan vauhtiin Tukholman Ruotsi-ottelussa. Raitanen voitti ylivoimaisesti ajalla 8.46,97.

– Ihan normaali maaottelujuoksu. Alkumatka mentiin porukassa ja sitten tuossa viimeisellä tuhannella metrillä juostiin vähän reippaammin. Siinä vauhdissa oli helpompi ottaa esteet, Raitanen tuumi.

Raitasen kausi jatkuu syyskuun alussa Zagrebissa, jossa hän juoksee kovavauhtisen 3000 metrin esteet. Sitä ennen on edessä harjoittelua ja Liikuntakeskus Pajulahdessa, jossa hän voi hyödyntää alppimajaa.

Maaottelussa tuplaaminen, eli myös 1500 metrin juokseminen ei Raitasen mukaan ollut nyt mahdollista, kun fokus on lokakuisissa MM-kisoissa.

– Jos tämä olisi ollut kauden viimeinen kisa, olisi voinut juosta 1500 metriä. Nyt estejuoksu oli hyvä harjoitus.

Ruotsin joukkueen varaedustaja Leo Magnusson nousi maaottelutaistossa lopussa toiseksi. Miika Tenhunen oli viides ja vesiesteellä kaatunut ensikertalainen Emil Helander kuudes. Pisteet Ruotsille 12 – 10.

– Se lauantainen 5000 metriä tuntui jaloissa tuossa juoksun lopussa. Ilman sitä olisi pystynyt paremmin tappelemaan sijoituksista, Tenhunen sanoi.

– Lopussa alkoi painaa jaloissa. Ehkä se kaatuminen vesiesteellä sotki juoksua vaikka kaatumisen jälkeen tuntui, että oli hyvin voimia. Kaikkiaan ihan hyvä, vaikkei tuollaisia kaatumisia saisi tulla, Helander ruoti.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Viikkokierroksen huipennus Wolves - Pool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!