Netflixin uusi ylistetty dokumentti kertoo kaiken massiivisesta kohutapauksesta – Hirviö hyväksikäytti seksuaalisesti satoja urheilijoita vuosien ajan

© Kuva: Getty Images

Netflixin valikoimaan juuri lisätty Athlete A: Voimisteluskandaalin tarina (2020) kertoo Yhdysvaltojen voimisteluliittoon kohdistuneesta skandaalista, kun The Indianapolis Star -lehden toimittajat paljastivat liiton lääkäri Larry Nassarin hyväksikäyttäneen voimistelijoita.

Nassar toimi Yhdysvaltain naisvoimistelijoiden lääkärinä yli kaksi vuosikymmentä, jonka aikana hän hyväksikäytti yli 150 nuorta naista tai tyttöä. Hän sai 175 vuoden vankeustuomion teoistaan. Maajoukkueen lääkärinä toimimisen lisäksi Nassar ehti uransa aikana työskennellä myös Michiganilaisessa yliopistossa naisvoimistelijoiden ja naisten soutujoukkueen lääkärinä.

Esimerkiksi olympiakultamitalistit Aly RaismanSimone Biles ja Gabby Douglas ja McKayla Maroney ovat syyttäneet Nassaria seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Katso elokuvan traileri alta.