Yleisurheilun MM-kisat nähdään Ylen kanavilla myös tulevina vuosina osana Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja EBUn jatkosopimusta.

Suomalaisille urheilufaneille tarjotaan jatkossakin yleisurheilun hienoimpia hetkiä, kun lajin MM-kilpailut nähdään Ylen kanavilla vuosina 2025, 2027 ja 2029.

Yle näyttää yleisurheilun MM-kilpailut osana Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja Euroopan yleisradiounionin (EBU) tekemää jatkosopimusta. Sopimukseen kuuluvat myös yleisurheilun MM-hallikisat ja muita tapahtumia.

”Yleisurheilu on lajina suomalaiselle yleisölle yksi rakkaimmista ja MM-kisat ovat sen suurin näyttämö. Tällä oikeushankinnalla varmistimme, että MM-kisat näkyvät vapailla kanavilla vuosikymmenen loppuun saakka”, sanoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto on EBUn pitkäaikainen kumppani ja yhteistyöhön kuuluvat myös aiemmin solmitut esitysoikeudet Oregonissa 2022 ja Budapestissa 2023 järjestettäviin yleisurheilun MM-kilpailuihin.

“Yleisurheilu on Suomessa vahvassa nosteessa, ja kasvamassa on kiinnostava sukupolvi nais- ja miesurheilijoita. Myös nuoret ovat innostuneet perinteisestä suosikkilajista. Yleisurheilutarjontamme on tulevina vuosina todella vankkaa sekä kanavillamme että digitaalisissa palveluissamme”, toteaa Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

MM-kisojen lisäksi Ylellä on sopimukset myös yleisurheilun EM-kisoista ja lajin kotimaisista tapahtumista kuten Kalevan kisoista, Suomi-Ruotsi-maaottelusta, Paavo Nurmi Gamesista ja GP-sarjasta.

Lähde: Ylen tiedote