Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kommentoi EM-kisojen karsinnan alla omaa tilannettaan Ylen haastattelussa.

Mäkelä on saanut viime vuosina mainetta kovana arvokisakilpailijana. Hän pääsi MM-finaaliin Eugenessa. Takana on myös esimerkiksi kaksi olympiafinaalia.

Mäkelä kiisti Ylen haastattelussa, että hän olisi onnistunut urallaan paremmin karsinnoissa kuin finaalissa.

– Se näyttää vielä papereissa siltä, että onnistun vain karsinnassa enkä ikinä voi onnistua finaalissa, mutta totuus on, että hyppyjeni taso on koko ajan parantunut. Keskiarvollisesti parhaiden hyppyjen pituudet ovat nousseet, Mäkelä sanoi Ylelle.

– Ajatus, että lähtisin nyt muuttamaan jotain radikaalisti, niin se ei kannata. Minun kannattaa nimenomaan pitää kiinni siitä kehityskäyrästä, mikä on ollut, ja toivoa, että se napsahtaa sitten kerran oikeaan kohtaan, muistutti Mäkelä.

Mäkelä teki Eugenen MM-karsinnassa ennätyksensä 14,48.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu