Pika-aituri Nooralotta Neziri on ottanut sosiaalisessa mediassa kantaa asiaan, josta hän ei normaalisti ole puhunut.

Neziri päätti kirjoittaa sosiaalisessa mediassa ilmenevästä kiusaamisesta. Hän halusi tietää ihmisten mielipiteitä asiasta.

– Itse olen verrattaen aika vähän ottanut kantaa täällä somen puolella. Nyt kuitenkin pakko miettiä ääneen somekiusaamista. Onko oma mielipide aina pakko kirjoittaa julkisesti tai sanoa ääneen? Varsinkin silloin, kun tarkoitus ei ole olla kriittinen, vaan tavoite on vain olla ilkeä, avasi Neziri.

Neziri kertoi säästyneensä itse varsin vähällä. Hän hämmästeli kuitenkin, mitä jotkut muut ovat joutuneet kokemaan.

– Olen itse onneksi saanut vielä aika vähän julkista kiusaamista (säännöllisesti kuitenkin), mutta vähänkin on liikaa. Tämä pohdinta sai alkunsa edellispäivänä, kun luin erään toisen urheilijan some- ja nettikiusaamisesta. Suorastaan hänen aliarvioimista ja lokeroimista. Korkeasti koulutettu, hienoa työtä tekevä ja ansiokkaasti urheileva ihminen. Ja vaikka hän ei olisi saavuttanut mitään näistä saavutuksista, ei se muuta ihmisarvoa tai oikeuttaisi alentavaan kommentointiin.

Nezirin mielestä mielipiteet ovat rikkaus. Ihmisten pitäisi pystyä silti arvioimaan paremmin oma kykynsä puhua tietyistä asioista.

– Ymmärrän, että mielipiteitä asioista ja ihmisistä on – niin mullakin. Ja voisin itsekin tarkastella omia ajatusmallejani. En kuitenkaan koe tarpeelliseksi tuoda niitä julkiseksi varsinkaan silloin, kun mielipide perustuu täysin olettamuksiin eikä niissä ole mitään rakentavaa.

– On hyvä olla suora ja mielipiteiden runsaus on meidän rikkaus – mutta muistetaan silti kunniottaa toisia ihmisiä.

Kantapääleikkauksesta toipuva Neziri sai paljon kiitosta kirjoituksestaan.

Koko päivitys tästä.