Kerttu Niskasen jo muutenkin varsin ohuet haaveet hiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta kokivat kovan kolauksen tiistaina Norjassa.

Niskanen näytti onnistuvan hienosti Drammenin perinteisen hiihtotavan sprintissä, kun paremmin normaalimatkoilta tunnettu suomalainen oli aluksi tuloslistalla sijalla 13. Tässä vaiheessa Niskanen oli vielä tyytyväinen.

– Siihen nähden, että on viidenkympin kisa alla, niin olihan se ihan hyvä sprintti mulle. Aika-ajossa 11. ja erän kolmas. Valmistautumiseen ja siihen nähden ihan ok, että meitä oli vain muutama tyttö tämän päivän kisassa mukana, jotka olivat hiihtäneet sen viidenkympin kisan, muut tulivat kisaan aika paljon tuoreempina. Huolto onnistui tänään ihan jäätävän hyvin. Vaikka keli vaihteli, niin suksi oli tosi hyvä, niin aika-ajossa kuin erävaiheessakin, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Tuomaristo teki kuitenkin ratkaisunsa. Niskasen katsottiin aiheuttaneen Italian Nicole Monsornon kaatumisen loppusuoran ladun vaihdollaan erävaiheessa. Niskanen tiputettiin sijalle 30.

Maailmancupin kokonaiskisaa johtava Tiril Udnes Weng vankisti asemaansa sijoittuen kolmanneksi Drammenin sprintin finaalissa. Kakkosena maailmancupissa oleva Jessie Diggins peittosi myös Niskasen ollen 21:s. Niskanen on edelleen suosikki distanssimatkojen (normaalimatkat) kokonaiscupin voittajaksi.

Naisten kisan parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Anne Kyllönen, joka oli kilpailun 18:s. Katri Lylynperä (23:s) ja Eevi-Inkeri Tossavainen (24:s) taistelivat ensimmäiseen erävaiheeseen. Jasmin Kähärä jäi karsintaan.

Miesten kilpailun erävaiheeseen ylsi kaksi suomalaista. Niilo Moilanen oli kilpailun 18:s ja Lauri Vuorinen 24:s. Joni Mäki oli 36:s, Lauri Mannila 44:s, Juuso Haarala 48:s ja Olli Ahonen 51:s.

– Ihan tyytyväinen päivän hiihtämiseen. Ensimmäistä kertaa sairastelun jälkeen kohtuullista hiihtämistä ja paranemaan päin. Karsinnassa oli pieniä pito-ongelmia mutta siitä selvittiin eteenpäin. Erävaiheessa oma taktiikka ei ihan toiminut. Siinä yksi kaveri laittoi rajusti kaasun pohjaan. Koitin säästellä loppusuoralle mutta jouduin siinä itsekin laittamaan hanan pohjaan sieltä joukon perältä, joka ei tietenkään sitten toiminut. Tulos ei mikään kummoinen ole mutta fiilikseen olen tyytyväinen. Uskon, että parempaan päin mennään, kun pääsee taas kisojen makuun, Vuorinen avasi Hiihtoliiton tiedotteella.