Jalkapallon Veikkausliigan kausi 2023 pääsee käyntiin keskiviikkona. Futisfanit saavat tulevalla kaudella kuunnella myös legendaarisen Tapio Suomisen selostuksia Ruutu+:lla.

Suominen pääsee heti tositoimissa ja selostaa keskiviikkona kiinnostavan huippuottelun KuPS-FC Inter.

Iso osa urheilufaneista muistaa Suomisen palloilulajeista parhaiten jääkiekon puolelta Ylen studioisäntänä. Mies tekee kuitenkin selväksi, että hän on enemmänkin jalkapallo- ja koripallomies.

– Olen tosi mielissäni, että saan olla mukana. Ja innoissani johtuen siitä, että olen kuitenkin koris- ja futiskundi. Moni mieltää minut lätkäjätkäksi, mutta ne selostukset olivat duunia. Jalkapallo on aina ollut monella tapaa lähellä sydäntäni ja mieltäni. Kyllä, olen innoissani siitä, että kausi alkaa ja siitä, että saan olla mukana, Suominen avasi kauden alla.

Suominen on seurannut mielenkiinnolla kotimaisen jalkapallon kehitystä. Hän odottaa innolla myös uuden mediasopimuksen ja parantuvien olosuhteiden vaikutusta.

– Olosuhteilla on myös iso merkitys siitä, miltä peli näyttää TV-tuotteena. Uusilla ja moderneilla stadioneilla TV-tuotannon tekeminen on paljon helpompaa. Senkin vuoksi käynnissä oleva olosuhdekehitys on tärkeä asia.

– Erityisesti kannustaa sekin, että Nelosella ja Ruutu+ -palvelussa starttaa nyt uusi viiden vuoden sopimus. Tuomas Saarelan ja kumppanien johdolla on paljon tuotetta rakennettu ja kohennettu. Nastaa olla mukana siinäkin asiassa.