Silja Kosonen on moukarinheiton nuorten ME-nainen ja nuorten maailmanmestari. Menestys ei ole kaikesta päätellyt noussut 20-vuotiaan nuorukaisen hattuun.

Se selviää Ylen haastattelusta. Kosonen paljasti, että hän on varsin ujo, eikä koe kuuluvansa muiden moukaritähtien joukkoon. Naisen mielestä he ovat vielä eri planeetalta.

– Minusta ei tunnu siltä, että kuuluisin siihen porukkaan. Ehkä se tulee ajan kanssa, sanoi Kosonen Ylelle.

Kosonen kertoi myös toisen anekdootin, joka kertoo hänen näkemyksestään itseään koskien. Moukaritähti oli hiljattain samassa tilaisuudessa Topi Raitasen ja Wilma Murron kanssa. Sekin oli kova paikka.

– Sanoin Janille (valmentaja), että mitä minä siellä näiden Euroopan mestareiden kanssa teen. Janin piti muistuttaa minua, että on minullakin ihan hyviä meriittejä, avasi Kosonen Ylelle.

Kosonen oli kivassa vedossa juhannusaattona Puolassa järjestetyissä EM-joukkuekilpailuissa. Hän toi Suomeen kakkossijan tuloksella 72,34.

– Ei ollut aluksi ihan helppoa. Jalat eivät tuntuneet ihan parhaalta tänään. Siihen tosin vaikutti sekin, että kun on nuorten EM-kisat tulossa, on pakko treenatakin välissä. Tein aika kovaa punttitreeniä ennen kuin läksin tänne ja jalat olivat vähän jumissa, Kosonen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Sain kuitenkin tsempattua aika hyvin. Ja luojan kiitos satoi vettä, sillä rinki parani tosi paljon. Me nautittiin Ruotsin Grete Ahlbergin kanssa, näin pohjoismaalaisittain, kun muut olivat siellä sateen suojassa.

Tästä Ylen juttu.