Suomalaisen uintitähden Ida Hulkon sosiaalisen median päivitykset ovat herättäneet kiitosta ja pahennusta. Nainen on puhunut asiasta Helsingin Sanomien haastattelussa.

Jutussa käsiteltiin sitä, kuinka sosiaalinen media on vaikuttanut siihen, kuinka urheilijoiden vartalot näkyvät. Hulkko on vetänyt omaa linjaansa.

Hän puhuu varsin suoraan aiheesta. Se välittyi myös HS:n jutusta.

– Rääväsuuna olen joskus sanonut, että jos tätä persettä haluaa tulla katsomaan, niin se löytyy uimahallista. Ihan sama, näkyykö se kuvana somessa vai Kalevan uintikeskuksessa neljä tuntia päivässä, paalutti Hulkko Helsingin Sanomille.

Hulkko käynnisti tahtomattaan paskamyrskyn viime talvena, kun hän jakoi videoita, joissa hän oli pukeutunut uima-asuun ulkona Suomen talvessa.

– Kuvasin viime talvena videoita, joissa hiihdin uimapuvussa ja otin aurinkoa lumen keskellä. Itselleni ne olivat hauskoja pieniä tempauksia, enkä miettinyt niiden tekemistä sen pidemmälle. Perinteinen media nosti hiihtovideon esiin. Siitä lähti liikkeelle hirveä kommentointimylly, miten nainen hiihtää ’uikkarissa perse paljaana’. Suurin osa ikävistä kommenteista tuli naisilta, avasi Hulkko HS:lle.

– Mitä enemmän julkisuutta tulee, sitä enemmän ihmiset tulkitsevat kuviani ja videoitani negatiivissävytteisesti varsinkin, jos esiinnyn uimapuvussa ja pakara vilahtaa. Jotkut sanovat, että huoraan huomiota ja halvennan naisurheilua, päivitteli nainen.

Hulkko on tehnyt menestyksekkään uran rintauinnin puolelta. Taskusta löytyy esimerkiksi 50 metrin rintauinnin EM-hopea vuodelta 2021.

Helsingin Sanomien koko juttu (tilaajille).

Kuva tästä.