Suomalainen nyrkkeilyn raskaansarjan tähti Robert Helenius on joutunut melkoiseen pyöritykseen.

Helenius kohtasi kaksi viikkoa sitten lauantaina Anthony Joshuan ottelussa, joka päättyi suomalaisen tyrmäystappioon seitsemännessä erässä. Ottelun järjestänyt Matchroom Boxing tiputti perjantaina melkoisen pommin: Heleniuksen dopingnäyte sisälsi sen mukaan poikkeamia, jotka viittaavat dopingiin.

Kohu oli valmis. Helenius astui lauantaina esiin Instagramissa. Hän kiisti väitteet.

– Haluan tehdä asian hyvin selväksi omilla sanoillani. En ole nyt tai koskaan käyttänyt mitään suorituskykyni parantamiseksi. Minua on testattu koko urani ajan. Minulle on kerrottu, että olen antanut positiivisen näytteen ei-steroidisesta aineesta. Halusin lähettää heti viestin Anthony Joshualle ja nyrkkeilyn ystäville, että en ole huijannut enkä ikinä huijaisi, paalutti Nordic Nightmare.

Ylen tietojen mukaan Heleniusta epäillään niin kutsutun estrogeeniblokkerin käytöstä. Sellaisilla valmisteilla on positiivinen vaikutus testosteronin tuotantoon elimistössä.

Helenius kommentoi lopulta tapausta myös Ylelle lauantaina. Hän vakuutti syyttömyyttään. Kun Heleniukselta kysyttiin, mistä näytteeseen on voinut tulla tuollaista ainetta, esitti hän skandaalinkäryisen spekulaation.

– Olen kuullut juttuja, että isossa maailmassa voi tapahtua sellaisia asioita, että yritetään turvata toiselle voittoa ja niin pois päin.

– En mä. En mä halua mitään tuollaisia alkaa spekuloimaan. Se jää nähtäväksi, sanaili mies Ylelle.

Innokkaimmat fanit väittivät, että Joshuan leiri pelkäsi Heleniuksen voittoa ja juoni sen vuoksi suomalaiselle käryn. Se olisi päästänyt Joshuan pälkähästä tappion jälkeen.