Ruotsi voitti yleisurheilun maaottelussa Suomen sekä miehissä että naisissa. Miesten kisa päättyi tasapisteisiin 227–227, mutta Ruotsi otti voiton, koska joukkueella oli enemmän lajivoittoja. Ruotsin naiset voittivat 228,5-225,5.

Yksi Suomen joukkueen isoista onnistujista oli moukarinheittäjä Krista Tervo. SE-naisen kausi on ollut heikko viime vuoteen verrattuna. Nyt kuitenkin jysähti.

Tervo voitti maaottelun kauden parhaalla tuloksellaan 73,09. Se on myös uusi maaotteluennätys.

Silja Kosonen oli toinen tuloksella 72,98. Suvi Koskinen taisteli kolmanneksi 70,56 kantaneella heitolla.

– Loppukesää kohti olen alkanut saada heittoa kuntoon, mutta kisaheittäminen on aina oma juttunsa ja tätä ennen en ole saanut heittoa kisassa osumaan. Tänään alkoi tulla pientä toivon kipinää, Tervo arvioi SUL:n tiedotteella.

– Uskalsin lähteä heittoon rohkeasti, sain vauhdin pysymään ja sai tehtyä heiton loppuun asti, Tervo sanoi.

Kosonen on urakoinut tänä kesänä valtavasti. Se on alkanut jo tuntua.

– Puoleentoista viikkoon neljä kisaa, joten tämä oli hyvä suoriutuminen tähän kohtaan. En ihan näin kovaa kisaa odottanut, Kosonen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Aikamoinen kisarupeama tämä viimeinen puolitoista viikkoa. Just tänne selvittiin. Tähän se saa jäädä, Kosonen vahvisti, että onnistunut kilpailukausi on ohi.

– Kausi toi paljon itsevarmuutta. Tokion olympialaiset olivat vielä sellainen kisa, että jännitti enemmän kuin osasi nauttia. Mutta kyllä jo viime vuonna Eugenen MM-kisoissa ja Münchenin EM-kisoissa osasin jo nauttia. Ja tänä kesänä olin oma itseni siellä kentällä. Tasokin on nousut. Jokainen kisa oli yli 70 metrin.