Mäkihyppylegenda Toni Nieminen oli lauantaina Lahdessa ajamassa hevoskärryä. Kaikkia toiminta ei miellyttänyt.

Nieminen on kerrannut tapahtumia Instagramissa. Lahdessa nähtiin melkoinen saaga.

– Kiitos Veikko ja kaikki asiakkaat eilisestä. Mukavia kohtaamisia ja iloista mieltä. Kiitosta sen sijaan kohtaamisesta ei ansaitse torivalvoja. Ilmoitti heti aamulla maksavansa 1000 € koko vitun hommasta ja ilmoitti meille poistavansa meidät paikalta. Kaupungin alueelle saisimme kuulemma mennä, mutta hänen alueelleen meillä ei ole mitään asiaa, alkoi päivitys.

– Siirryimme jalkakäytävän puolelle ja siinä vaiheessa tämä hyväntahdon lähettiläs soitti jo poliiseja paikalle, koska häiritsemme ihmisiä, liikennettä ja kulkua hänen torilleen. Tiedusteluuni mikä asiassa on ongelma, olemmehan olleet kyseisen tapahtuman mukana ongelmitta monissa kaupungeissa ja paikoissa ennenkin. Sain vastaukseksi kysymyksen: Haluanko hänen tulevan paskalle omaan pihaani? Toivotin kaverin tervetulleeksi, jos kokee sen tarpeelliseksi ja se edes vähän helpottaa hänen oloaan, jatkui avautuminen.

– Hävettää entisen kotikaupunkini puolesta, että kyseiselle urpolle on annettu hallittavaksi maapala kohtuullisen keskeiseltä paikalta Lahden keskustaa. Varmasti välittää iloa ja eloa keskustaan, jota sinne käsittääkseni kaivataan. No kaikesta huolimatta ja siirryttyämme Aleksin toiselle puolelle, Hakkapeliittapatsaan kupeeseen vietimme kivan päivän mukavien ihmisten parissa, antoi Nieminen palaa.

Iltalehti sai tori-isäntä Timo Arasolalta selvennystä asiaan. Hänen mukaansa hevoskärryajeluja järjestävä firma oli ottanut häneen yhteyttä jo aiemmin viikolla. Arasola kertoi Iltalehdelle, ettei hevosmiehille annettu lupaa saapua torin nurkille, sillä pelipaikalla oli Street Food -tapahtuma.

– Toni Nieminen oli ajeluttamassa torilla hevosella asiakkaita. Kysyin häneltä, onko hän yrittäjä. Kun selvisi, ettei hän ole, pyysin häntä soittamaan yrittäjälle. Ilmoitin hänelle suureen ääneen, ettei torille ole tulemista. Toni vastasi, että ”älä mulle keuhkoa”, kertoi Arasalo Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.

Päivitys tästä.