Suomalainen aituri Viivi Lehikoinen onnistui päättyneellä kaudella hienosti. 400 metrin aitojen MM-välieriin yltänyt Lehikoinen rikkoi esimerkiksi Suomen ennätyksen.

Lehikoinen vietti raskaan kauden jälkeen myös sopivan pitkän loman. Hän kertoi lauantaina Instagramissa, että ylimenokausi on nyt takana. SE-nainen kertoi tehneensä loman aikana hieman erilaisia kokeiluja.

– Loma tältä vuodelta alkaa olla ohi ja kohta on aika ruveta hommiin kohti kautta 2024. Tauko treeniohjelmasta ja rutiineista tekee hyvää pitkän kauden jälkeen, vaikka ei munkaan 5 viikkoa kannata täysin laakereilla lepäillä. Huomasin nimittäin viime vuonna, että se saattaa aiheuttaa jopa enemmän ongelmia kuin itse treenaaminen!

– Tänä vuonna pyrin siis tekemään lajeja, joista mulla tulee hyvä mieli ja mitä en normaalisti pääse tekemään kauden aikana. Onkin ollut kiva huomata, kuinka paljon iloa pelkkä liikkuminen tuottaa ilman tulostavotteita tai paineita.

Lehikoinen myönsi, että loma-aika oli hyvää vaihtelua normaaliin puurtamiseen.

– Kivointa lomalla on tietenkin se, ettei urheilu määrittele sun koko päivän ohjelmaa vaan se voi olla pelkästään osa sitä. Ei tarvii miettiä, mitä syö, mitä tekee ja missä välissä, ettei palautuminen kärsi tai olla muuten vaan niin väsynyt, ettei jaksa tehdä mitään muuta kun olla sohvalla. Ja rentouttavaa on tietty myös se, että kukaan ei odota multa mitään, varsinkaan minä itse. Kaikin puolin siis hyvä loma takana.

Lehikoinen vakuutti lopuksi olevansa valmis vuoteen 2024. Ensi vuonna järjestetään EM-kisat ja olympialaiset.

Kuva tästä.