Suomen naisten maajoukkuehiihtäjät eivät vakuuttaneet viikonloppuna Oloksen Tykkikisoissa. Ykköstähdet Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski jäivät kauas kärjestä sunnuntain 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Niskanen oli vaikeuksissa myös lauantaina perinteisen kympillä, johon Pärmäkoski ei osallistunut.

Sunnuntain puheenaihe oli Riitta-Liisa Roponen. Kansainvälisen uransa jo lopettanut legenda peittosi kaikki muut suomalaiset ja oli kuudes.

Asiantuntija Reijo Jylhä sanoi Iltalehdelle suoraan sen, minkä kaikki näkivät: Niskasen ja Pärmäkosken kunto ei ole nyt kohdillaan. Toivoa on toki.

– Olen varma, että Kertun ja Kristan vauhti paranee. Nyt heidän suorituskunto ei ole hyvä. Mutta ei sen tarvitsekaan olla, koska Suomen parhaiden ei tarvitse kamppailla paikoista maailmancupiin, linjasi Jylhä Iltalehdelle.

Viikonlopun suomalaistähti oli Iivo Niskanen. Hän voitti lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisan ja jätti vapaan kilpailun väliin sunnuntaina. Jylhä ei huolestunut tuosta seikasta.

– Kun Iivo rupeaa olemaan kunnossa, hän kilpailee tosi maltillisesti. Olisin jopa ihmetellyt, jos hän olisi sunnuntaina kilpaillut. Lauantaina perinteisen kymppi Oloksella osoitti, että Iivo on kunnossa, eikä hän tarvitse kisoja, arvioi Jylhä IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.