Hiihtäjä Heidi Weng antoi lauantaina väkevän näytön kunnostaan, kun hän vei nimiinsä Norjan Cupin 10 kilometrin (p) kisan Beitostölenissä. Pelipaikalla nousi puheeksi myös NRK:n asiantuntijana työskennellyt Therese Johaug.

Johaugilta tiedusteltiin hänen mahdollisista paluuaikeistaan. Hän ei sanonut juuta tai jaata.

– En ole päättämässä asiaa tässä ja nyt. Mutta on myönnettävä, että houkuttaisi pitää kisaliiviä päällä, kun nyt olemme täällä Beitostölenissä. Ei se olisi nyt mennyt hyvin, sanaili Johaug Dagbladetille.

Myös kisan voittaneelta Wengiltä kysyttiin Johaugin mahdollisesta paluusta. Hän otti esiin Riitta-Liisa Roposen mainiot otteet, mutta myönsi epäilevänsä sitä, voiko Johaug enää saavuttaa huipputasoaan.

– Roponen meni lujaa viime viikonloppuna, mutta ei Theresestä koskaan tiedä. Hän voi tulla takaisin, mutta en usko hänen pääsevän samalle tasolle kuin aiemmin.

– Hän voi päästä kovalle tasolle, mutta ei parhaimpaan iskuunsa. Yllättyisin, koska sellaista ei voi enää tapahtua, selitti Weng Dagbladetille ja viittasi esimerkiksi Johaugin näytöksiin vuoden 2021 MM-kisoissa ja Pekingin olympialaisissa.