Maria Huntington tiputti kesällä shokkiuutisen. Hän ilmoitti laittavansa urheilu-uransa tauolle.

Huntington on keskittynyt sen jälkeen esimerkiksi sisällöntuotantoon sosiaalisessa mediassa. Naisella on yli 50 000 seuraajaa Instagramissa.

Huntington urheilu-ura oli viime vuodet alamäessä. Viimeinen täysi seitsenottelu oli Tokion vuoden 2021 olympialaisista, kun hän ilmoitti tauosta.

Huntington on nyt myöntänyt Huipulle -podcastissa karu totuuden tilanteestaan: tauko näyttäisi tarkoittavan lopettamista.

– En ole katunut (taukoa urheilusta), eikä minulle ole tullut ikävä. Minulta kyllä kysellään paljon siitä, koska palaan. Olen enemmän alkanut kallistua siihen, että en välttämättä palaa, Huntington myönsi Huipulle -podcastille.

– Tosi karua on ollut sanoa sitä ääneen, mutta en samalla halua pitää ihmisiä löysässä hirressä sanomalla, että palaan ehkä. On todennäköisempää, etten palaa urheilukentille.

Huntingtonilla on ikää 26 vuotta. Hän oli paperilla ikänsä puolesta ehkä fyysisellä huipullaan laittaessaan uransa tauolle. Satu Ruotsalainen (nykyään Pauri) teki esimerkiksi nykyisen Suomen ennätyksen 24-vuotiaana. Jacqueline Joyner-Kersee taas teki naisten seitsenottelun ME-tuloksen 26-vuotiaana.