Hiihtokausi jatkuu viikonloppuna maailmancupin osalta Trondheimissa. Tulevana viikonloppuna kilpaillaan myös Skandinavia Cupissa Vuokatissa.

Vuokatissa on mielenkiintoinen kattaus suomalaisia ja ulkomaalaisia hiihtäjiä. Suurimpana nimenä voidaan pitää Emil Iverseniä. Iivo Niskasen ystäväksi itseään tituleeraava maailmanmestari tippui viime kauden jälkeen Norjan maajoukkueesta. Nyt hänellä ei ole asiaa maailmancupiin.

– Norjassa on monia lujaa hiihtäviä. Mutta olen terve ja nopea. Odotan innolla kolmea kisaa Suomessa viikonloppuna, kuittasi Iversen Nettavisenille.

Skandinavia Cup toimii samalla maailmancupin tarkkailukilpailuina. Esimerkiksi suomalaishiihtäjille kisat se on iso tapahtuma lähestyvän Tour de Skin vuoksi. Rukan maailmancupin sprintissä säväyttänyt Emil Liekari hiihtää nyt Vuokatissa.

– Alkukausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja Rukan maailmancupissa sain esitettyä jopa uran toistaiseksi parasta vauhtia. Sen jälkeen olin hiukan kipeänä, mutta nyt Skandinavia Cupin kisoista toivotaan jälleen sopivaa buustia kauden jatkoon. Tavoite viikonlopulle on saada kolme tasaista kisaa, ja varmasti sprintissä ne parhaat menestymismahdollisuudet ovat. Siellä voisi riittää hyvänä päivänä jopa finaaliin, arvioi Liekari Hiihtoliiton tiedotteella.