Suomen naishiihtäjät ovat olleet pääosin pahasti hukassa alkukauden kisoissa. Heikko tilanne tuli selväksi Jällivaaran viestissä, jossa Suomen joukkue – josta puuttuivat toki kovimmat nimet – jäi toiseksi viimeiseksi.

Ykkösnimistä oli mukana vain Jasmi Joensuu. Rebecca Immonen, Riitta-Liisa Roponen ja Vilma Ryytty hoitivat muut osuudet. Eroa voittajaan tuli yli viisi minuuttia.

Krista Pärmäkoski ei kilpaillut sairastumisen vuoksi viestissä. Kerttu Niskanen taas jätti viestin väliin.

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi on kommentoinut Ilta-Sanomille Niskasen päätöstä olla kilpailematta viestissä. Hän ei lähtenyt tuomitsemaan naistähtiä.

– Jos omat asiat eivät ole tässä vaiheessa kohdallaan, niin arvojärjestys menee niin, että yritetään korjata oma vire. Pidän sitä hyväksyttävänä ratkaisuna. Se saattaa pitkässä juoksussa auttaa Suomea saamaan viesteissäkin tulosta, Kirvesniemi linjasi IS:lle.

– Molempien ongelmat vaikuttavat sellaisilta, etteivät ne kilpaa hiihtämällä ratkea. Varsinkaan Kertun tilannetta nihkeässä pakkaskelissä kilpaa hiihtäminen ei auttaisi vaan tekisi vaan enemmän hallaa. Näyttää nimittäin siltä, että Kertulla on lihastason voimakasta tukkoisuutta.

Maailmancup jatkuu viikonloppuna Östersundissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.