Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova julisti hiljattain julkisesti tukensa maan presidentille Vladimir Putinille.

Asia on toki tullut selväksi jo aiemmin. Stepanovan julkaisu herätti paljon reaktioita pohjoismaissa. Nainen on nyt kommentoinut reaktioita.

– Ruotsalaiset, norjalaiset ja suomalaiset iltapäivälehdet jakoivat julkaisuni, jossa osoitin tukeni Venäjän presidentille.

– Mielenkiintoisia vastauksia. Vihaajat toivovat edelleen kaikkea pahaa, mutta heitä on vähemmän ja vähemmän. Ne kuulostavat hieman laiskoilta kommenteilta, sama myrkky puuttuu kuin puolitoista vuotta sitten! Palkinto idioottimaisimmalle ajatukselle: Putin ja minä olemme nyt muka jonkinlaisia hylkiöitä maailmassa.

– Miten voin selittää naapureillemme, että maailma ei pyöri Imatran tai Lillehammerin ympärillä – se ennemminkin päättyy sinne. Ne jotka pystyvät ajattelemaan, huomioikaa miten Putin vastaanotettiin Abu Dhabissa ja Riadissa. Tämä on tulevaisuus – Skandinavian perämaat ovat pian menneisyyttä modernissa maailmassa. Niin minä ajattelen.

– Mutta tulee enemmän ja enemmän suoraa tukea viesteissä. Presidentillämme on monia faneja ulkomailla, etkö tiennyt? Tulee vain lisää. Mistä tiedän? Lukekaa Robert Masseyn sanoja Pietari Suuresta. Se kohta, joka kertoo, miten Eurooppa kohteli Kaarle XII:tä ja Pietaria aluksi ja kuinka kaikki muuttui dramaattisesti tunnettujen historiallisten tapahtumien jälkeen.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on jopa sanonut aikaisemmin, että Stepanova tuskin kirjoittaa itsen omia sometekstejään. Hänelle on ilmeisesti löydetty sopiva rooli propagandan äänitorvena.

Stepanova julkaisi myös viestejä, jotka hän väitti saaneensa ilmeisesti länsimaista. Alla osa niistä:

– Olet niin mahtava, olen sinun ja urheilun puolella.

– Sairasta, pääsit poseeraamaan Putinin kanssa. Toivottavasti voitat, kun tulet takaisin maailmancupii.

– Pidä huolta itsestäsi. Sano terveiset herra Putinille, jos tapaat hänet taas.

Päivitys tästä.